Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Рівному викрили одесита, який за 6000 доларів США відправляв ухилянтів у «закордонне відрядження»

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури одеситу повідомлено про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за попередньою змовою з іншими особами налагодив бізнес на незаконному переправленні військовозобов’язаних через державний кордон України.

За 6000 доларів США він робив фіктивні документи про включення клієнта до штату підприємства, що займається зовнішньо-економічною діяльністю, його бронювання та відстрочку від призову на 6 місяців, а також оформлював відрядження з «робочим візитом» до Республіки Молдова.

При затриманні у підозрюваного вилучили документи та частину грошової винагороди. Наразі йому обрано запобіжний захід.

Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх причетних осіб та обставин вчинення кримінального правопорушення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Рівненській області за оперативного супроводу Головного відділу контррозвідки органу безпеки області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.