Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Миколаєві судитимуть місцеву мешканку, яка збирала та передавала представникам держави-агресора інформацію про ЗСУ

Миколаївською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки м. Миколаєва за надання інформації про розташування Збройних Сил України державі, що здійснює збройну агресію проти України, а також за виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 1, ч. 3 ст. 114-2, ч. 1, ч. 3 ст. 436 2 КК України).

 За даними слідства, жінка збирала інформацію про переміщення зброї, боєприпасів і техніки Збройних Сил України.

Вона поширила попередньо зроблені нею фотознімок та відеозапис із зображенням елементів військового літака, що переміщувались військовим вантажним автомобілем по місту.

Наприкінці серпня та у вересні 2022 року обвинувачена поширила повідомлення з інформацією про переміщення озброєння по Миколаєву. Вона розмістила дані в якості відповіді на повідомлення адміністратора антиукраїнського телеграм-каналу щодо необхідності надсилання такої інформації.

Крім того, жінка всіляко підтримувала російських загарбників, заперечуючи збройну агресію РФ проти України.

Жінці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими слідчого відділу Служби безпеки України в області.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.