Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У колабораціонізмі підозрюються двоє псевдоосвітян з Луганщини

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури двом псевдопосадовцям так званої «ЛНР» повідомлено про підозру у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, в кінці березня 2022 року житель смт Мілове добровільно зайняв псевдопосаду «начальника відділу освіти Міловського району ЛНР».

Влітку 2022 року жителька м. Лисичанськ погодилася на посаду так званого «виконувача обов’язків начальника відділу освіти адміністрації м. Лисичанська ЛНР».

Підозрювані давали інтерв’ю телеканалам держави-агресора, де розповідали про отримання канцелярії та російських підручників для школярів від представників РФ.

На псевдопосадах фігуранти виконували організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконних органах влади.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.