Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У колабораціонізмі підозрюються двоє ексначальників караулів пожежно-рятувальних частин з Луганщини

За процесуального керівництва Сватівської окружної прокуратури Луганської області двом особам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у квітні 2022 року колишні начальники караулів пожежно-рятувальних частин на Луганщині почали активно співпрацювати з окупаційною владою держави-агресора. Вони не виїхали на підконтрольну Україні територію та добровільно обійняли аналогічні посади у так званій «ЛНР».

Житель Рубіжного став «начальником караулу ДПРЧ № 65», житель Сватового ‒ «начальником караулу ДПС № 65 МНС рф». Обидві частини розташовані на території міста Сватове.

На займаних «посадах» підозрювані проводять оцінку аварійної обстановки, визначають вирішальні напрями бойових дій, керують особовим складом караулу на всіх етапах дій.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.