Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Києві затримано наркозбувача з «товаром» на понад пів мільйона гривень

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру громадянину за фактом збуту психотропних речовин та наркотичних засобів на території міста Києва та інших регіонів України в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, уродженець міста Ніжин Чернігівської області збував психотропні речовини та наркотичні засоби оптом та вроздріб, використовуючи телеграм-канал, а також шляхом «закладок».

Правоохоронці затримали підозрюваного у відділенні пошти після отримання ним посилки з «товаром». Під час особистого обшуку у нього вилучили близько 1 кг психотропної речовини амфетамін, понад 1000 поліетиленових пакетів для його розфасування та 3 ваги для зважування. За місцем проживання підозрюваного правоохоронці вилучили понад 200 поліетиленових зіп-пакетів з амфетаміном вагою по 25 гр кожен, 100 - з розфасованою психотропною речовиною PVP, близько 80 - з канабісом,пакети з понад 800 г PVP та 500 гр канабісу, таблетки «МДМА» та «ЛСД», а також засоби для їх зважування та розфасування з метою подальшого збуту. Загалом вилучено близько 2,5 кг наркотичних засобів та психотропних речовин. Їх вартість становить від 500 до 700 тис грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Перевіряється причетність даної особи до вчинення аналогічних злочинів, встановлюється канал постачання психотропних речовин та наркотичних засобів, а також особи, які можуть бути причетні до їх незаконного обігу та реалізації.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Деснянського УП ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України.