Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Києві викрито злочинну організацію, яка шляхом погроз та підроблення документів захоплювала чуже майно та землі

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру керівнику та 14 учасникам злочинної організації.

Їм інкриміновано створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній, підроблення документів та їх використання і протиправне заволодіння майном підприємств (ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 206-2 КК України).

За даними слідства, підозрювані підробляли установчі документи суб’єктів господарської діяльності. Таким чином вони фіктивно змінювали керівництво ряду гаражних автокооперативів у м. Києві та привласнювали об’єкти нерухомості, що перебували у їхньому законному користуванні. На підставі підроблених документів було здійснено реєстрацію відповідних змін у державних реєстрах. 

В подальшому учасники злочинної організації із застосуванням погроз насильства та пошкодження майна здійснили фізичне захоплення будівель, споруд, земельних ділянок, об’єктів будівництва, що перебували у законному користуванні гаражних кооперативів.

У ході слідства проведено 48 обшуків за місцями проживання підозрюваних та осіб, які можуть бути причетними до вчинення цих злочинів, а також у місцях здійснення ними господарської діяльності.

Правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України затримали керівника злочинної організації та чотирнадцятьох її учасників.

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Встановлюються інші можливі учасники злочинної організації.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.