Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Києві презентували книгу «Діяти справедливо», автором якої є колишній федеральний прокурор Південного округу Нью-Йорка Пріт Барара

Презентовано книгу-путівник для правників і правосуддя загалом — «Діяти справедливо», автором якої є колишній федеральний прокурор Південного округу Нью-Йорка Пріт Барара.

Українською мовою книгу перекладено та видано за ініціативи та завдяки об’єднанню зусиль прокурорів, суддів, детективів, адвокатів і науковців — драйвером цього процесу стала JustGroup.

Під час презентації українського видання Андрій Костін, Генеральний прокурор, звернув увагу на один із сенсів, закладених у книзі, — ми не можемо принципово стояти на своїй позиції лише тому, що не хочемо визнавати своїх помилок. Пріт Барара говорить: «Не захищені від помилок люди, які працюють у недосконалих системах, неминуче ухвалюватимуть первинно хибні рішення. А первинні рішення можуть задавати катастрофічний курс. Утім у більшості випадків катастрофічний курс можливо змінити — якщо вчасно переосмислити початкове рішення».

Ця книга про доброчесність, лідерство, ухвалення рішень і моральні судження, адже вони є невід’ємними складовими значення і природи правосуддя. Вона про людей та для людей.

Звертаючись до учасників презентації, Генеральний прокурор зазначив: «Наше завдання намагатися робити все можливе для того, щоб система була більш досконалою. Наше завдання робити все, що від нас залежне, аби, відчуваючи справедливість, — ухвалювати справедливі рішення, діяти справедливо». Також він побажав залишатися людьми. Людьми, для яких справедливість є цінністю; людьми, для яких робота, задля забезпечення справедливості, є цінністю; людьми, в руках яких долі інших людей, і про це варто пам’ятати щодня.

Захід відбувся за участі автора книги Пріт Барара, лідерки JustGroup Василини Яворської, редактора українського видання, прокурора САП Ігоря Семака та за підтримки проєкту «Сприяння безпеці людей в Україні шляхом реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною», що фінансується Урядом Японії та впроваджується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні.