Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Дніпрі викрили організовану групу, яка грабувала людей на вокзалах

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрили і повідомили про підозру організатору та трьом учасникам організованої групи у скоєнні грабежів (ч.ч. 4, 5 ст. 186 КК України).

За даними слідства, неодноразово судимий мешканець м. Дніпро організував злочинну групу. До протиправної діяльності він залучив трьох своїх знайомих, які діяли згідно з розподіленими ролями. Учасники групи грабували людей на авто- та залізничному вокзалах міста.

З липня по жовтень 2022 року підозрювані знайомилися з приїжджими громадянами на вокзалах. Входили до них в довіру і грабували. Отримані злочинним шляхом речі збували через ломбард, а гроші розподіляли між собою.

Наразі встановлено 14 потерпілих, серед яких вимушені переселенці та військовослужбовці ЗСУ.

Під час обшуків за місцями мешкання учасників групи вилучили мобільні телефони, годинники, банківські картки, грошові кошти та інші особисті речі потерпілих.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.