Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У деокупованому Ізюмі затримали двох псевдопосадовець, які добровільно співпрацювали з представниками країни-агресора

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури у звільненому від окупантів м. Ізюм викрито та затримано колишніх поліцейську та податківицю за підозрою у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, експоліцейська вступила до лав так званої «Народної міліції» в Ізюмі. Вона вказувала військовослужбовцям РФ на місця розташування Ізюмської окружної прокуратури Харківської області та інших адміністративних будівель у місті. У липні їй було заочно повідомлено про підозру.

Колишня податківиця також активно співпрацювала з представниками РФ. Жінка обійняла посаду в псевдоадміністрації та виконувала обов’язки зі здійснення підбору кадрів та оформлення місцевих як працівників комунальних та інших служб. Також вона виявляла патріотично налаштованих громадян України, які перебували на тимчасово окупованій території Харківської області. Наразі їй повідомлено про підозру.

Прокурори обласної прокуратури подали до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР, Управління СБУ в області та Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.