Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Транслював «ідеї руського міра» та позитивно висловлювався щодо збройної агресії РФ в Україні – судитимуть окупаційного муфтія мусульман Криму

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно окупаційного Голови Духовного управління мусульман Криму та міста Севастополя за фактами виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, а також колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 436-2, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що минулого року обвинувачений почав активно закликати кримськотатарське населення півострова підтримувати дії ворога.

Виступаючи у пропагандистських ЗМІ, так званий муфтій мусульман Криму виправдовував окупацію, транслював «ідеї руського міра» та позитивно висловлювався щодо збройної агресії РФ на території України. Обвинувачений закликав проявляти повагу до російської мови та культури заради балансу міжнаціональних відносин.

Він засуджував представників кримськотатарського народу, які виступають проти окупації українського півострова, а також вимушено залишили Крим після 2014 року та переїхали на материкову частину України.

За свої «старання» окупаційна влада РФ в Криму нагородила муфтія медаллю «За доблестный труд» та орденом «За верность долгу».

Досудове розслідування здійснювалося ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.