Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Так званим «міністру інформполітики» і «начальнику департаменту зовнішніх зв’язків» окупаційної ВЦА Херсонщини повідомили про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської обласної прокуратури заочно повідомили про підозру двом місцевим мешканцям у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані пішли на співпрацю з окупаційною владою. Вони зайняли так звані посади «міністра інформаційної політики Херсонської області» і «начальника департаменту зовнішніх зв’язків та внутрішньої політики ВЦА Херсонської області».

На псевдопосадах підозрювані виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території Херсонщини.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється УСБ України в Херсонській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.