Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Схрон зброї у харківській квартирі – чоловіку повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру харків’янину у незаконному поводженні зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами, а також незаконному зберіганні наркотичних засобів (ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 309 КК України).

За даними слідства, 11 травня 2022 року до чергової частини поліції надійшло повідомлення про те, що у квартирі в Слобідському районі Харкова без дозволу власника мешкає невідомий чоловік. У ході огляду квартири виявлено боєприпаси: 3 гранати РГД-5, 6 саморобних гранат, 3 комплекти зарядів та запали до саморобних гранат, 6 магазинів з набоями калібру 5,45 мм в кількості 180 штук та 2 магазини до пістолета Макарова з набоями 9х18 у кількості 16 штук. Крім того, виявлено пластиковий ящик з канабісом, військову форму, бронежилети, кевларові шоломи, тактичне обладнання.

Чоловіка, який проживав у квартирі, затримано в порядку ст. 208 КПК України. Встановлено, що разом з ним у квартирі мешкало ще четверо осіб.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу Обставини справи та мета зберігання бойових припасів встановлюються.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого відділу поліції № 2 Харківського районного управління поліції № 1 ГУНП в Харківській області.