Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Схема продажу автомобілів, завезених під видом гуманітарної допомоги - на Закарпатті судитимуть місцевого жителя

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо місцевого жителя за фактом продажу товарів гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Слідство встановило, що підозрюваний налагодив схему продажу транспортних засобів, ввезених в Україну на пільгових умовах під видом гуманітарної допомоги. У документах зазначалося, що позашляховики мала одержати громадська організація та передати на потреби територіальної оборони Києва. 

Замість того, щоб доправити автомобілі військовослужбовцям, чоловік намагався реалізувати їх на одному з автомайданчиків в області. Крім того, розмістив оголошення і на спеціалізованому сайті.

Одразу після продажу двох авто чоловіка викрили правоохоронці. У нього вилучили грошові кошти та автомобілі «Nissan» та «Suzuki». Вартість транспортних засобів, за висновком експерта, склала майже 461 тис грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділення поліції №1 Ужгородського райуправління поліції за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.