Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Схема підробки сертифікатів про вакцинацію на Волині – судитимуть працівника лікарні

Ковельська окружна прокуратура Волинської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно працівника комунального некомерційного підприємства «Ратнівська центральна районна лікарня» щодо неодноразового підроблення офіційних документів та їх збуту, а також несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем та комп’ютерних мереж, що призвело до підробки інформації (ч. 3 ст. 358, ч. ч. 1, 2 ст. 361 КК України).

Слідство встановило, що обвинувачений налагодив схему виготовлення і збуту підроблених міжнародних сертифікатів про вакцинацію проти COVID-19 без її проходження. Маючи доступ до електронних цифрових підписів лікарів, він отримував замовлення з анкетними даними клієнта, вносив недостовірні відомості в електронну систему здоров’я «еНealth», виготовляв сертифікати та збував їх охочим за 1500-2000 грн. Правоохоронці встановили понад 100 таких фактів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Ковельським районним управлінняи поліції Головного управління Нацполіції у Волинській області

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Волинської обласної прокуратури