Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Схема підробки довідок для переправлення більше 20 військовозобов’язаних за кордон – на Закарпатті судитимуть організовану групу

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо трьох учасників організованої групи за фактами переправлення військовозобов’язаних за кордон та підроблення офіційних документів (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 28 ч.ч. 1, 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, схему незаконного переправлення військовозобов’язаних організував директор товариства з Ужгорода. Він залучив свого сина та співробітницю військово-лікарської комісії. 

Вони виготовляли підроблені висновки спеціалістів медустанов інших областей про нібито хвороби, які несумісні з проходженням військової служби.

Підроблену медичну документацію надавали при проходженні військово-лікарської комісії. Військовозобов'язані отримували довідки про непридатність до військової служби, з якими надалі безперешкодно перетинали кордон. 

Протягом квітня-червня 2022 року правоохоронці задокументували виїзд більше 20 військовозобов’язаних чоловіків.

Організатора викрили всередині червня при одержанні 11 тис дол США та 18 500 грн від громадянина, який також планував виїхати з України. 

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.