Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть жителя Закарпаття, у якого арештували оптову партію фальсифікованих тютюнових виробів, зокрема з рф, на близько 3 млн грн

Прокурори Закарпатської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Мукачівського району за фактом незаконного придбання, зберігання та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів (ч. 1 ст. 204 КК України).

Слідством встановлено, що чоловік, який офіційно не займався підприємницькою діяльністю, орендував приміщення у Мукачеві. Там зберігав і продавав тютюн для кальяну та електронні сигарети.

У вересні 2022 року незаконну діяльність правоохоронці викрили та припинили. Частина товарів була без жодних марок акцизного податку, інша –– з російськими марками акцизного податку.

Експертиза підтвердила, що вилучені тютюнові вироби виготовлені незаконно та заборонені до реалізації на території України.

У рамках кримінального провадження арештовано масштабну партію тютюнових виробів на близько 3 млн грн. Крім того, накладено арешт на комп’ютерну техніку, виявлені чорнові записи та грошові кошти.

Досудове розслідування здійснювали детективи ТУ БЕБ у Закарпатській області, оперативний супровід – обласне Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.