Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть жителя Хмельниччини, який підривом бойової гранати у квартирі вбив батька та поранив брата

Прокурори Шепетівської окружної прокуратури Хмельницької області скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Славути за фактами умисного вбивства вчинені способом, небезпечним для життя багатьох людей, закінченого замаху на вбивство двох осіб, незаконного придбання, носіння та зберігання боєприпасів (п. 5 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15 п. 1 п. 5 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у травні 2023 року чоловік вчинив сварку з рідним братом та батьком за місцем їх спільного проживання. Під час конфлікту він узяв бойову гранату та кинув її у бік рідних.

Унаслідок вибуху літній батько обвинуваченого помер у лікарні. Інший потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження. Постраждав і правопорушник – він також був госпіталізований.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Шепетівського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Хмельницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.