Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть жителя Черкащини, який брав участь у боях проти українських захисників на «Азовсталі»

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно жителя Звенигородського району за фактами участі в діяльності терористичної організації та державної зради (ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що чоловік з 2017 року проходив службу в незаконному збройному формуванні «1-й армійський корпус 3-ої окремої гвардійської мотострілкової бригади» так званої «ДНР».

У складі цього збройного підрозділу з 24 лютого 2022 року обвинувачений спільно зі збройними силами РФ воював на боці ворога.

Він брав безпосередню участь у бойових діях проти ЗСУ на тимчасово окупованих територіях Донеччини – у Бахмутському й Горлівському районах, а також боях на ПрАТ «Металургійний комбінат «Азовсталь» у Маріуполі.

У зв’язку з переховуванням від слідства учасник НЗФ оголошений у розшук. Суд надав дозвіл на його затримання.

Спеціальне досудове розслідування та оперативний супровід в кримінальному провадженні здійснювалося працівниками УСБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.