Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть жительку Черкас, яка передавала фсб рф дані про військові об’єкти

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевої жительки за фактами державної зради та виправдовування збройної агресії рф проти України, вчиненого повторно (ч. 2 ст. 111, ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що упродовж лютого 2023 року жінка передавала представнику фсб рф інформацію та точні координати військових об’єктів в Черкасах та на території області.

Під час слідчих дій в обвинуваченої виявили відео «групи Вагнера» із вбитими військовослужбовцями ЗСУ, чорнові записи на підтвердження співпраці жінки зі спецслужбою рф. Також списки пропагандистських ютуб-каналів та ще низку доказів протиправної діяльності на користь держави-агресора.

У 2022 році її засуджено за заперечення збройної агресії рф та глорифікацію учасників, а також колабораційну діяльність.

Під час встановленого судом іспитового строку жінка продовжила виправдовувати повномасштабне вторгнення рф на територію України та вихваляти у соцмережах російських військовослужбовців.

Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали співробітники Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.