Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть за колабораціонізм ексначальника Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської ОДА

Прокурорами Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської ОДА за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством установлено, що після початку повномасштабної російської агресії в Україні обвинувачений підтримав дії ворога.

Він добровільно погодився працювати на окупаційну владу та обійняв посаду так званого «заместителя директора» у незаконному органі влади на тимчасово окупованій території - «Государственное унитарное предприятие «Басейновое управление водных ресурсов Херсонской области».

На псевдопосаді він виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

Стосовно обвинуваченого на досудовому розслідуванні заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Нині він розшукується.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.