Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть вісьмох закарпатців, які планували заробити до 50 тис дол США на переправленні групи військовозобов’язаних до Угорщини

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно восьми жителів Закарпаття за фактом незаконного переправлення групи військовозобов’язаних через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені намагалися здійснити незаконне переправлення 11 військовозобов’язаних чоловіків з території Берегівського району до Угорщини. Шлях пролягав поза офіційними пунктами пропуску через річку, тому для переміщення планували використовувати надувний човен.

Вартість цієї «послуги» становила 3-5 тис доларів США.

Водночас обвинувачені не виключали можливості організувати виїзд чоловіків і на підставі підроблених документів. У такому випадку з кожної особи брали 6-13 тис доларів США.

Жителі Закарпаття зустрічали «клієнтів» у різних населених пунктах області. На своїх авто відвозили до прикордонних територій у заздалегідь визначене місце та звідти мали супроводжувати до держкордону.

Правоохоронці викрили незаконну схему переміщення військовозобов’язаних за кордон на початку лютого 2023 року.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Ужгородського райуправління поліції, оперативний супровід – співробітники відділу міграційної поліції ГУ Нацполіції в Закарпатській області та Чопського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.