Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть уродженця РФ за підпал магазина і вбивство охоронця на Херсонщині

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом умисного вбивства, вчинення розбійного нападу, а також пошкодження чужого майна шляхом підпалу (п.п. 6, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 194 КК України).

Слідством установлено, що наприкінці січня 2022 року в селі Стрілкове Генічеського району обвинувачений проник через вікно до магазину. Всередині приміщення знаходився охоронець, якому обвинувачений завдав близько 10 ударів ножем у шию та груди. Після цього він заволодів чужим майном та грошима на загальну суму понад 23 тисячі гривень і підпалив магазин.

Завдяки злагодженій роботі прокурорів та працівників поліції особу, причетну до злочину, було встановлено. Ним виявився раніше неодноразово судимий за тяжкі злочини уродженець РФ.

Наразі обвинувачений утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.