Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть трьох поліцейських, які перейшли на бік ворога та працюють на окупаційну владу Бердянська

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно трьох експоліцейських за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що заступник начальника кадрів, слідчий та патрульний Бердянського районного відділу поліції залишилися на тимчасово окупованій території Запорізької області. Зрадивши присязі, вони перейшли на бік ворога та добровільно вступили до лав так званої «народной милиции г. Бердянска».

Працюючи на окупантів, підозрювані надали інформацію про особовий склад правоохоронного органу та наявну в них табельну вогнепальну зброю. Також один із них патрулював місто на службовому автомобілі Нацполіції України. Інший проводив «слідчі та процесуальні» дії стосовно своїх колег та мешканців міста.

Усіх трьох підозрюваних звільнено зі служби в Національній поліції України.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Мелітополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.