Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть трьох фейкових студентів, які планували використати підроблені документи для виїзду за кордон

Білопільський відділ Сумської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно трьох молодиків, які замовили підроблені документи та використали їх з метою отримання дозволу для виїзду за кордон (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України). Наймолодший із них відповідатиме ще й за сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що 24-річний житель Сумського району через Інтернет знайшов оголошення про надання послуг з допомоги виїзду за кордон чоловікам призовного віку.

Після оплати послуг молодик отримав пакет документів про псевдонавчання у одному з університетів Сінгапуру. Використавши підроблені документи, він отримав відстрочку від мобілізації та дозвіл на виїзд за кордон для нібито здобування вищої освіти.

Про таку схему виїзду за кордон він розповів двом своїм 25-річним знайомим та поділився з ними контактами особи, яка виготовила йому пакет підроблених документів. Його товариші також скористалися цією послугою.

Однак виїхати за межі України обвинувачені так і не встигли, оскільки їх викрили правоохоронці.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими відділення поліції №1 (м. Білопілля) Сумського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Сумській області за сприяння Сумського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Стосовно особи, яка готувала підроблені документи, триває досудове розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.