Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть так звану «начальницю відділу освіти» окупаційної адміністрації на Луганщині, яка впроваджує окупаційні стандарти

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно громадянки України, яка співпрацює з окупаційною владою країни-агресора.

За даними слідства, навесні 2022 року мешканка смт Новопсков Луганської області добровільно обійняла керівну посаду. Вона стала так званим «начальником відділу освіти адміністрації Новопсковського району ЛНР».

Обвинувачена на займаній «посаді» організовує освітній процес за стандартами та підручниками держави-агресора, схиляє працівників освітньої сфери до співпраці з окупантами.
Її дії кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Наразі обвинувачена оголошена у розшук, їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.