Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть так званого «заступника голови адміністрації Запорізької області» за колабораціонізм

Прокурори Офісу Генпрокурора направили до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України, який зайняв псевдопосаду «заступника голови з питань інфраструктури» так званої адміністрації Запорізької області, тимчасово окупованій збройними силами рф. Йому інкриміновано колаборіційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що перебуваючи на території Запорізької області, обвинувачений домовився з окупаційними військами рф про силове забезпечення умов для його керівництва областю. Це мало відбутися за рахунок збройного примушування органів місцевого самоврядування та комунальних підприємств до визнання його на цій псевдопосаді.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.