Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть шістьох осіб, які під «кришуванням» правоохоронців збували наркотики на Дніпропетровщині

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно шести осіб, у тому числі трьох діючих правоохоронців.

Їм інкриміновано катування, незаконне виробництво, зберігання чи збут наркотичних засобів, створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній, пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди службовій особі, одержання неправомірної вигоди службовою особою (ст. 127, 307, 255, 369, 368 КК України).

Розслідуванням встановлено, що учасники злочинної організації під «кришуванням» правоохоронців займались масштабним збутом наркотичних та психотропних речовин у Павлограді Дніпропетровської області.

Організував наркобізнес уродженець Грузії та двоє колишніх правоохоронців, які у свій час обіймали керівні посади, у тому числі в підрозділах по боротьбі з незаконним обігом наркотичних засобів.

Всього до складу злочинної організації входило 14 осіб. Вони налагодили систематичне виготовлення наркотиків у Павлограді. При цьому, можливих конкурентів «зачищали» співробітники правоохоронних органів, які займали керівні посади у місті.

Злочинну організацію було викрито правоохоронцями наприкінці 2021 року в результаті масштабної спецоперації.

В ході досудового розслідування задокументувало отримання хабарів цими правоохоронцями. Крім того, зафіксовані випадки катування громадян поліцейськими, які входили до складу групи.

Відносно шести осіб – учасників злочинної організації судом вже винесено обвинувальні вироки за участь в злочинній організації та збуті наркотичних речовин, стосовно інших – матеріали перебувають на розгляді у суді (ч. 2 ст. 255, ч. 3 ст. 307 КК України).

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.