Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть організаторів каналу нелегального переправлення військовозобов’язаних до Молдови

Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох жителів Одещини за фактом незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що нелегальний канал втечі ухилянтів налагодив батько з двома синами. За грошову винагороду вони зобов’язувались перевести клієнтів через кордон з Молдовою поза пунктами пропуску. 

При цьому розробили цілу схему: один з обвинувачених зустрічав чоловіків біля потяга, інший – довозив до початку незаконного маршруту на прикордонній території, а третій відповідав безпосередньо за переведення ухилянтів через кордон поза межами пункту пропуску.

Чоловіків затримали в грудні 2022 року, коли вони намагались незаконно переправити через державний кордон двох військовозобов'язаних жителів Рівненщини.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Рівненській області за оперативного супроводу контррозвідки УСБУ в області та сприяння 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців.