Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть окупаційного депутата «Державної Ради Республіки Крим»

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно окупаційного депутата «Державної Ради Республіки Крим».

Обвинуваченому інкриміновано публічні заклики до насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників та колабораційну діяльність (ч. 3 ст. 109, ч. 3 ст. 436-2, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Будувати свою кар’єру в окупаційних органах влади обвинувачений розпочав відразу після окупації Криму у 2014 році. Він був регіональним депутатом до «Державної Ради РК» від «Єдиної Росії», працював у «Комітеті Державної Ради РК» з народної дипломатії та міжнаціональних відносин, де з 2018 року по теперішній час обіймає посаду голови.

Після повномасштабного вторгнення обвинувачуваний розпочав пропагандистську кампанію проти України. Так званий депутат неодноразово виступав у ЗМІ та закликав кримчан підтримувати збройну агресію РФ. 

Злочини ворога обвинувачений виставляв як «порятунок», «наведення порядку» та «відновлення мозку братам».

На різних пропагандистських каналах чиновник переконував у легітимності окупації частини території України та закликав до насильницького повалення української влади. В усіх своїх виступах обвинувачений намагався створити позитивний образ окупантів та возвеличував ідеї «руського міра».

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.