Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть лікаря, який очолив підконтрольний окупаційній адміністрацій медичний заклад Мелітополя

Прокурори Мелітопольської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що наприкінці лютого 2022 року в умовах воєнного стану мелітопольський лікар пішов на співпрацю з ворогом. Він погодився очолити медичний заклад, підконтрольний окупаційній адміністрації. Його призначено «головним лікарем» так званої Мелітопольської обласної лікарні, створеної представниками окупаційної влади в тимчасово захопленому Мелітополі. Наразі він виконує покладені на нього організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції комунального підприємства медичної сфери.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Мелітопольського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.