Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть екссуддю апеляційного суду Луганщини, яка стала сенатором від так званої «лнр» у російському парламенті

Прокурори Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора та Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої судді апеляційного суду Луганської області.

Їй інкриміновано державну зраду, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, у 2014 році, після захоплення частини Луганщини, діюча суддя зрадила присязі та почала співпрацювати з окупаційною владою держави-агресора. Вона обійняла посаду так званого «керівника адміністрації голови лнр».

Обвинувачена виконувала адміністративні та представницькі функції, проводила агітацію серед населення окупованої частини регіону для становлення і зміцнення окупаційної влади нового псевдодержавного утворення.

З грудня 2022 року вона стала сенатором від так званої «лнр» у раді федерації федерального зібрання рф.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.