Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть колишню держслужбовицю Луганської ОДА, яка обійняла керівну посаду в псевдооргані влади окупантів

Прокурори Щастинської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно жительки Сєвєродонецька за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст.111-1 КК України).

Слідством встановлено, що до російського вторгнення в Україну жінка працювала в одному з департаментів Луганської обласної державної адміністрації. Після захоплення територій обійняла керівну посаду у незаконному «органі влади» окупантів.

Влітку 2022 року її призначено «заступником голови адміністрації Новоайдарського району ЛНР».

Так звана «посадовиця» виконує вказівки окупаційної адміністрації РФ в Луганській області. Сприяє окупантам у легалізації влади на захопленій збройними військами РФ території Щастинського району на Луганщині.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Луганській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.