Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть громадянина України за умисне ухилення від сплати податків та митних платежів на понад 14 млн грн

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактами умисного ухилення від сплати податків та використання завідомо підробленого документу (ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 358 КК України).

Розслідуванням встановлено, що громадянин України за попередньою змовою із невстановленими особами наприкінці червня 2022 року із території Угорщини на приватному автотранспорті  ввіз на митну територію України товари марки APPLE - MacBook, AirPods, Apple Watch, Iphone на загальну суму 68 млн грн через зону митного контролю митного посту «Лужанка» Закарпатської митниці. 

При цьому він не пред’явив товар  митним органам України для проведення митного контролю та із використанням завідомо підробленого митного документу умисно ухилився від сплати податків і митних платежів на понад 14 млн грн.

На вилучену продукцію накладено арешт. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.