Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть фахівця Маріупольського центру профпідготовки поліцейських, який перейшов на бік окупантів

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Маріуполя за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у липні 2022 року капітан поліції, провідний фахівець відділення організації служби Маріупольського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» Донецького державного університету внутрішніх справ добровільно перейшов на бік окупантів.

Обвинувачений склав присягу на вірність псевдореспубліці та обійняв псевдопосаду співробітника так званого «відділу ДАІ з обслуговування м. Маріуполя управління ДАІ МВС ДНР».

Працюючи на окупаційну владу РФ, він створює видимість організації безпеки дорожнього руху на території захопленого міста та виконує інші накази й розпорядження «керівництва» незаконно створеного псевдоправоохоронного органу.

Наразі чоловіка оголошено у розшук.

Досудове розслідування здійснювалось ТУ ДБР у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.