Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть ексспівробітника «Укроборонпрому, який передавав ворогу розвіддані під час боїв на Київщині

Прокурори Вінницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього співробітника державного концерну «Укроборонпром» за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що житель Києва, який був офіцером запасу Збройних Сил України та працював на підприємстві оборонного комплексу, у воєнний час перейшов на бік ворога та виконував завдання спецслужб рф.

Здійснювати підривну діяльність проти України обвинуваченому запропонував його колишній однокласник – нині співробітник уряду держави-агресора. Своєю чергою отриману інформацію він надавав представнику міністерства оборони рф.

Під час оборони Київщини, у березні 2022 року, обвинувачений передавав кураторові деталізовані відомості про результати ракетних й артилерійських обстрілів столиці та прилеглих територій. Також надсилав розвіддані про позиції, дислокацію, чисельність, маршрути пересування сил і засобів ЗСУ та інших військових формувань України.

Зокрема, після ракетних ударів по житлових будинках ворожий агент відправляв «замовнику» фотографії з місць ураження, зображення пошкоджених конструкцій з точною адресою та фрагментів боєприпасів, якими наносився удар.

Також він неодноразово повідомляв про розташування блокпостів, інженерних укріплень, складів озброєння, рух колон української техніки 

Ці дані ворог використовував для завдавання нових артилерійських та ракетно-бомбових ударів по українських позиціях.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.