Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть експравоохоронця, який під час окупації Куп‘янщини очолив «пункт полиции»

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно експравоохоронця за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що колишній дільничний офіцер поліції відділу поліцейської діяльності № 1 Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області після окупації російськими військовими смт Шевченкове перейшов на бік ворога.

У липні експоліціянт добровільно написав на ім’я «главы» так званої «ВГА Харьковской области» заяву про прийняття на посаду у псевдоправоохоронному органі і в подальшому уклав «трудовой договор».

Він обійняв посаду «исполняющего обязанности участкового инспектора полиции отдела участковых инспекторов полиции» у смт Шевченкове.

Експравоохоронець виконував вказівки російських кураторів. Він спільно з окупантами відбирав техніку у місцевих фермерів та здавав псевдовладі проукраїнськи налаштованих громадян.

За віддану роботу окупанти на початку вересня підвищили чоловіка, він став «начальником пункта полиции № 2» у смт Шевченкове.

Обвинувачений перебуває у розшуку.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР, Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.