Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть експравоохоронця, який очолив так звану «патрульну-постову службу» під час окупації Вовчанська

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього правоохоронця за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що експоліцейський під час окупації російськими військовими м. Вовчанськ добровільно перейшов на бік ворога.

У квітні 2022 року він став «начальником» так званого «відділу поліції». Наприкінці травня окупанти перепризначили його на посаду «в.о. начальника патрульно-постової служби» в «Волчанском районном отделе внутренних дел управления МВД ВГА Харьковской области».

Він проводив інструктаж особового складу для здійснення служби на блокпостах, чергував у складі слідчо-оперативних груп, здійснював прийом громадян, забезпечував охорону громадського порядку під час проведення окупантами масових заходів.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід – ДБР, Управління СБУ в Харківській області та Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.