Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть експоліцейську, яка присягнула на вірність державі-агресору під час окупації Харківщини

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишнього дільничного офіцера поліції сектору поліцейської діяльності № 1 Куп’янського РВП ГУНП в області за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації смт Дворічна Куп’янського району експравоохорониця вирішила продовжити будувати свою кар‘єру, але вже при окупантах.

Будучи на той час діючим співробітником Національної поліціі України, жінка обійняла псевдопосаду «и. о. старшего участкового инспектора полиции отдела участковых инспекторов полиции» у так званому «Управлении внутренних дел ВГА Харьковской области». Під час прийому на «роботу» вона власноруч написала пояснення, у якому зазначила перелік відомих їй громадян України, які проходили службу у зоні АТО та працівників Служби безпеки України.

Згодом вона зайняла посаду «участкового уполномоченного полиции группы участковых уполномоченных полиции Пункта полиции № 1 (дислокация пгт Двуречная) у незаконному правоохоронному органі.

Експоліціянтка особисто здійснювала приймання та відпрацювання заяв і повідомлень про події.

У листопаді 2022 року правоохоронці затримали її в порядку ст. ст. 208, 615 КПК України.

Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід – співробітники ДБР та Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.