Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть двох жителів Волині, які підробили 142 ухилянтам документи про «багатодітність» для виїзду за кордон

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів Луцька за фактами підроблення офіційних документів та організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 332 КК України).

Розслідуванням встановлено, що жінка та її раніше судимий спільник підробляли свідоцтва про народження дітей, які нібито народилися у країнах Євросоюзу.

«Завірені» консульськими установами цих країн документи їхні клієнти надавали на кордоні. У такий спосіб вони виїжджали з України як батьки трьох неповнолітніх дітей.

У кримінальному провадженні загалом задокументовано організацію виїзду за кордон 142 ухилянтів. Послуги обвинувачених коштували до 3 тис доларів США.

Під час санкціонованих судом обшуків правоохоронці вилучили у них комп'ютерну техніку, підроблені печатки, мобільні телефони, які вони використовували у незаконній діяльності.

Наразі обоє обвинувачених перебувають під домашнім арештом.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУ Нацполіції у Волинській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.