Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть двох так званих «заступників голів» окупаційних адміністрацій на Луганщині

Прокурори Старобільської та Щастинської окружних прокуратур Луганської області скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що після повномасштабного російського вторгнення житель смт Марківка Старобільського району, який раніше працював головним спеціалістом відділу ЖКГ селищної ради, пішов на співпрацю з представниками псевдореспубліки.

Спочатку окупанти призначили його очільником «відділу житлово-комунального господарства адміністрації Марківського району лнр», на початку грудня 2022 року ‒ «заступником голови» окупаційної адміністрації.

Інший обвинувачений ‒ житель Луганська, колишній правоохоронець. Після 2014 року він почав служити «старшим слідчим» у так званій «генпрокуратурі лнр».

Із січня 2023 року обіймає посаду «заступника голови адміністрації Новоайдарського району лнр».

Псевдокерівники відповідають у незаконних органах влади за соціальну політику та питання організації роботи навчальних закладів у межах ввірених їм районів на тимчасово окупованій території.

Наразі обвинувачені переховуються на території так званої «лнр».

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.