Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть двох експоліцейських з Маріуполя, які перейшли на бік окупантів

За процесуального керівництва Маріупольської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох громадян за фактами колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Спеціальним досудовими розслідуваннями встановлено, що у лютому 2022 року двоє поліцейських залишились в окупованому державою-агресором м. Маріуполі та були звільнені з правоохоронних органів України.

Молодший інспектор взводу реагування та старший інспектор-черговий чергової частини сектору організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Маріупольського міжрайонного відділу Управління поліції охорони в Донецькій області перейшли на бік окупантів.

Вони добровільно обійняли фейкові посади у незаконно створеному правоохоронному органі - так званому «Маріупольському міському відділі державної служби позавідомчої охорони УДСПО мвс днр».

Працюючи на представників країни-агресора, псевдоправоохоронці виконують покладені на них обов’язки. Обвинувачені реагують на спрацювання охоронно-пожежної та тривожної сигналізацій, які окупанти встановили на адміністративних будівлях та інших «важливих» об’єктах.

Крім того, інспектують підрозділи охорони «юридичних осіб», незаконно зареєстрованих у м. Маріуполі, й взаємодіють з органами «державної безпеки» квазіреспубліки.  

Досудове розслідування здійснювали слідчі Маріупольського РУП ГУНП в Донецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.