Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть донеччанина, який воював проти ЗСУ на тимчасово окупованих територіях Херсонщини

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Донецька за фактом державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що у квітні 2022 року громадянин України добровільно перейшов на бік ворога. Він вступив до збройного воєнізованого формування – так званого «113 стрелкового полка мобилизационного резерва ДНР».

У квітні-травні 2022 року обвинувачений на посаді виконуючого обов’язки заступника начальника штабу батальйону брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України.

Він відповідав за виконання бойових завдань батальйону, організовував діяльність блокпостів, підшуковував приміщення для подальшої дислокації в ньому учасників підрозділу воєнізованого формування «ДНР».

Також брав участь у незаконному утриманні патріотично налаштованих цивільних громадян України на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.