Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть депутата райради, який зайняв посаду окупаційного голови Великолепетиського району Херсонщини

Прокурори Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальний акт стосовно депутата однієї з районних рад області за фактом колабораційної діяльності (ч. 5. ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що у серпні 2022 року обвинувачений пішов на співпрацю з окупантами. Він зайняв посаду так званого «голови військово-цивільної адміністрації Великолепетиського району Херсонської області», створеної окупаційною владою на території Каховського району.

На псевдопосаді обвинувачений утверджував окупаційну владу на місцевості, виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. Вживав заходів для забезпечення діяльності незаконно створених органів, установ, організацій, а також популяризував серед населення окупаційний режим.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.