Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть чотирьох колишніх топ-службовців українського банку

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно топ-менеджменту ПАТ «Дельта Банк» за фактами розтрати майна та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у 2012 році четверо службових осіб банківської установи за вказівкою бенефіціарного власника видали кредит підконтрольній юридичній особі на загальну суму понад 430 млн грн. З цих коштів на виконання умов договору було повернуто лише 230 млн грн. Рештою – майже 200 млн грн учасники схеми розпорядилися на власний розсуд. Грошові кошти банку дотепер не повернуто.

Крім того, протягом 2014-2015 років службові особи ПАТ «Дельта Банк», діючи разом із керівництвом підконтрольної юридичної особи організували протиправне укладення та виконання договорів про відступлення права вимоги. На цій підставі банком на користь згаданої юридичної особи безпідставно передано майнові права та права на нерухоме майно загальною вартістю 50 млн грн.

Загальний розмір збитків становить 250 млн грн. З метою їх відшкодування накладено арешт на майно підозрюваних, а банківською установою як потерпілою стороною готується цивільний позов.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.