Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть чоловіка, який став «директором» школи при окупантах та наказував підлеглим знищувати всю українську символіку

Ізюмська окружна прокуратура Харківської області затверджено та скерувала суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що у смт Савинці місцевий житель за пропозицією окупантів у серпні добровільно обійняв посаду директора школи. Чоловік запровадив російський навчальний план та змушував працівників школи працювати за ним.

Обвинувачений надавав вказівки персоналу зафарбувати синьо-жовті кольори на стінах класів та знищити всі куточки з українською символікою у школі.

У плані роботи «директора» було вивчення всіх законів та нормативних актів для переходу навчального процесу в правове поле держави-агресора.

Досудове розслідування здійснювало СВ ВП №1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.