Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть членів організованої групи, які шахрайським шляхом привласнили землю вартістю понад 6 млн грн на Черкащині

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої групи, які реалізували шахрайську схему із заволодіння земельними ділянками.

Їм інкриміновано шахрайство, підробку та використання підроблених документів, а також зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст 358, ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 358, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 365-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що житель Умані залучив до протиправної діяльності двох спільників і державного реєстратора.

Учасники організованої групи, використовуючи підроблені рішення Уманської міської ради про виділення чотирьох земельних ділянок, зареєстрували на них право власності. Загальна площа ділянок становить 4000 м кв, вартість – понад 6 млн грн.

У такий спосіб вони незаконно заволоділи землею на території міста.

З метою відшкодування завданих збитків на земельні ділянки та майно обвинувачених накладено арешт.

Обвинувальний акт стосовно держреєстратора перебуває на розгляді в суді.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Черкаській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області ДСР НП України та Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.