Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть 6 бойовиків незаконних збройних формувань «л/днр»

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти відносно шести бойовиків так званих «л/днр» за фактами державної зради та участі у не передбачених законом збройних формуваннях ( ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені, будучи громадянами України, після повномасштабного військового вторгнення рф в Україну, в період 2022 – 2023 років перейшли на бік ворога. Вони брали участь у незаконних збройних формуваннях «л/днр».

Вони добровільно прибули до «військових комісаріатів» та підписали контракти на проходження військової служби у НЗФ «л/днр», створених, підпорядкованих, керованих та фінансованих рф.

Діючи на боці ворога у складі різних підрозділів незаконних збройних формувань, обвинувачені здійснювали окупацію та охорону захоплених територій України, виконували вказівки та накази командирів з числа військовослужбовців збройних сил рф та учасників НЗФ.

Також, на виконання наказів свого командування вони проводили облаштування вогневих позицій для здійснення збройного опору Збройним Силам України.

Їхня злочинна діяльність була припинена в середині травня 2023 року військовослужбовцями Збройних Сил України на території Донецької та Луганської областей.

Наразі обвинувачені утримуються під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.