Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Столична прокуратура через суд зобов’язала ще одного балансоутримувача привести сховище у належний стан

Органами столичної прокуратури послідовно вживаються заходи представницького характеру, спрямовані на зобов’язання власників та балансоутримувачів привести у стан готовності сховища у місті Києві.​

За реагування Святошинської окружної прокуратури міста Києва в судовому порядку балансоутримувача зобов’язано привести у належний стан сховище для мешканців столиці.

Встановлено, що на балансі одного з приватних підприємств перебуває захисна споруда цивільного захисту, яка розташована по просп. Берестейському та здатна розмістити 150 громадян.

Разом з тим, перевіркою органів прокуратури та ДСНС України встановлено, що приміщення не готове для використання за призначенням, знаходиться у аварійному стані і не може використовуватися як укриття.

В умовах воєнного стану, коли столиця постійно піддається ракетним ударам, неготовність до використання захисної споруди цивільного захисту несе надзвичайний ризик для життя і здоров’я людей.

При цьому чинним законодавством на власників, балансоутримувачів та користувачів захисних споруд цивільного захисту покладено обов’язок утримувати їх у готовності до використання.

Реагуючи на вказані порушення, окружна прокуратура звернулась з позовною заявою до суду.

Суд підтвердив обґрунтованість вимог прокурора до балансоутримувача про необхідність приведення сховища у готовність з метою забезпечення належного захисту життя та здоров’я людей.

Як повідомлялося раніше, упродовж 2022 - 2023 років органами Київської міської прокуратури пред’явлено до судів 54 позови про зобов’язання балансоутримувачів та власників привести захисні споруди цивільного захисту у стан готовності.