Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Став «оперуповноваженим» у незаконному правоохоронному органі у Запорізькій області – місцевому жителю повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянину України у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у серпні 2022 року житель Якиміської громади Мелітопольського району добровільно пішов працювати до незаконного правоохоронного органу, створеного на тимчасово окупованій території Запорізької області – «Акимовское отделение полиции управления внутренних дел по городу Мелитополю и Мелитопольскому району ГУ МВД России по Запорожской области».

На посаді «помічника оперуповноваженого» він для виявлення громадян України, які не підтримують дії влади, зупиняв автомобілі жителів навколишніх сіл, агітував мешканців Якимівської селищної громади влаштовуватись на роботу в окупаційну адміністрацію.

Також підозрюваний розшукував громадян, які володіють зброєю і прагнуть звільнення окупованих територій Запорізької області.

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.