Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Стали «керівниками» псевдоправоохоронних структур при окупантах – повідомлено про підозру адвокату з Луганщини та ще двом місцевим жителям

Керівник Луганської обласної прокуратури повідомив про підозру адвокату у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у липні 2022 року житель Луганська, колишній слідчий одного з місцевих відділів поліції та діючий адвокат, приступив до виконання обов’язків «прокурора м. Сєвєродонецька ЛНР».

Також за процесуального керівництва обласної прокуратури за цією ж статтею повідомлено про підозру ще двом псевдокерівникам незаконних правоохоронних органів на тимчасово окупованій території.

Навесні 2022 року місцеві жителі стали так званими «начальником Новоайдарського РВВС МВС ЛНР» та «т.в.о. начальника Старобільського слідчого ізолятора – начальником арештного дому Управління виконання покарань МВС ЛНР».

Підозрювані займаються підбором «кадрів», закликають місцеве населення до співпраці з окупантами та допомагають країні-агресору легалізовувати «законодавство ЛНР».

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.